Skip to content

Uitverkoop op de beurs

Voorlopig geen ‘Dol Dwaze Dagen’ in de Bijenkorf. Net als vele andere ketens besloot het chique warenhuis de deuren voorlopig te sluiten als gevolg van de coronacrises. Pijnlijk, maar verstandig.
Koopjesjagers zullen het de komende weken online moeten zoeken.

Hoe lang we binnen moeten blijven en hoe groot de economische impact uiteindelijk zal zijn weet niemand. De actuele onzekerheid leidt ook tot dol dwaze dagen op de financiële markten. Het gestel van beleggers is behoorlijk op de proef gesteld. Half februari piekte de AEX op 629 punten. 4 weken later noteerde de index onder 400.

Bijna 40% beurswaarde ging in rook op. Shell, ING en ABN AMRO halveerden. Extreme koersuitslagen en een gekte die we niet eerder zagen. Zelfs de hysterie tijdens Dol Dwaze Dagen of bij Black Friday verbleekt bij de taferelen die beleggers de afgelopen weken overkwam. Blinde paniek. Ik kan u helaas melden dat het de afgelopen weken geen lolletje was om belegger, laat staan vermogensbeheerder te zijn.

Maar ook dit hoort er bij. Op dergelijke momenten is het belangrijk om vast te houden aan de lange termijn. Maar ook aan het idee dat de markt altijd kansen biedt.

Iedereen die rond de kerst ook maar 1 seconde overwoog om te starten met beleggen, staat nu maar 1 ding doen: starten. Alle aandelen van toen zijn nu gemiddeld 30-40% goedkoper. Natuurlijk is de wereld anders en de onzekerheid groot. Een ding staat vast: we kampen met dol dwaze taferelen en de korting is groot. Of het de bodem is? Ik weet het niet. 

Hoeveel is genoeg?

Bereken gratis hoeveel geld je nodig hebt om te blijven leven zoals jij dat graag wil.

Aanbevolen nieuwsartikelen

Hoeveel is genoeg?

Bereken gratis hoeveel geld je nodig hebt om te blijven leven zoals jij dat graag wil.

Een vrijblijvend gesprek met advies?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus 

John Doe
John Doe

Contrary to popular ︳ belief, Lorem Ipsum

Wij werken met de beste certificeringen: