Skip to content

Een hypotheek in Nederland, terwijl je in het buitenland woont

Huis in Nederland, werken in het buitenland

Een hypotheek om een woning voor eigen gebruik te kopen in Nederland. Terwijl jullie nu nog in het buitenland werken en wonen. Dat zorgt vaak voor een achtbaan aan zaken die geregeld moeten worden. Wij ontzorgen en geven financiële rust door een oplossing op maat aan te bieden.

Hoe lang je ook in het buitenland hebt gewoond. Nederland blijft thuis. En daar wil je zijn. Om vrienden en familie op te zoeken. Om te wonen. Een eigen plek te hebben. Zodat je uiteindelijk terug naar huis kan komen.

Maar het proces van terugkeren of een tweede woning in het thuisland kopen, loopt niet altijd in een rechte lijn. Er gelden veel regels. Kwalificaties waar je aan moet voldoen.
Schommelingen in wisselkoersen tussen de valuta waarin je nu verdient en de valuta waarin de hypotheek moet worden verstrekt, zorgen ervoor dat re-entry een ingewikkeld proces is. Helemaal omdat alles geregeld moet worden vanuit je woonplaats in het buitenland.

Antwoord op specifieke vragen krijgen is lastig. Want wat is er mogelijk en aan welke voorwaarden moet je voldoen? 

Je wilt een huis in Nederland waar je regelmatig kan verblijven

Je zoekt een woning waar je kan verblijven als je vrienden en familie bezoekt

De voorwaarden:

  • Je hebt een inkomen in een gangbare munt zoals CHF, USD, Pound Sterling, HongKong Dollar of Dirham.
  • Je hebt structureel voldoende inkomen uit loondienst om zowel de woonlasten in het land waar je woont te betalen als het huis in Nederland. Dat betekent dat je woonlasten in het buitenland niet hoger mogen zijn dan 20% van je inkomen. Houdt rekening met het feit dat als het inkomen in buitenlandse valuta is, het inkomen mede wordt bepaald door de schommelingen tussen de valuta. Hier wordt altijd een risicopercentage voor berekend.
  • Ten minste één van de aanvragers heeft een Nederlands paspoort. 

Daarbij komt dat het woonland niet altijd maatgevend is. Het gaat altijd om de combinatie. Als je bijvoorbeeld in Zuid-Afrika woont en bij een multinational werkt die uitbetaald in US dollars. Dan is een hypotheek mogelijk. Betaalt dezelfde werkgever uit in lokale valuta, dan is er sprake van een hele andere situatie en wordt het erg lastig om een hypotheek te krijgen. 

Je wilt terugkeren naar Nederland

Jullie zoeken een eigen plek van waaruit jullie volop kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Dan is het fijn dat je al een woning hebt voordat je terugkomt. 

De voorwaarden:

  • Het inkomen moet voldoen aan de toetsnormen van de bank;
  • Minimaal één van de aanvragers heeft een Nederland paspoort.

In het oerwoud van regels en voorwaarden is het al snel makkelijk om de weg kwijt te raken. Details over het hoofd te zien waardoor het huis in Nederland opeens niet meer mogelijk is. De Looff & Partners weet de weg en aan welke specifieke voorwaarden voldaan moeten worden.
Bespaar tijd, geld en gedoe door te kiezen voor een financiële oplossing op maat.

Vragen?

We maken complex weer simpel door zorgvuldig maatwerk

In 5 stappen naar financiering

1.

Intake

2.

Vooroverleg met bankier

3.

Stukken verzamelen

4.

Financierings aanvraag

5.

Beoordeling bank

Onze beloftes
We helpen je het leven te krijgen dat jij voor ogen hebt.
Onze beloftes
We regelen het snel en zorgvuldig.
Onze beloftes
We ondersteunen ondernemers met een BV. Zakelijk en privé.
Onze beloftes
Je weet bij ons precies waar je aan toe bent. We doen niet aan ingewikkeld.
Onze beloftes
Altijd een oplossing op maat. Omdat niemand standaard is.

Over ons

Maak gebruik van 20+ jaar ervaring

Naast dat we al ruim 20 jaar mensen adviseren op het gebied van hypotheken, hebben we persoonlijk ervaring met het financieren van panden. We weten wat erbij komt kijken als je situatie niet standaard is. Bij welke partijen je aan kan kloppen en welke niet. En dat een afwijkende situatie niet hoeft te betekenen dat dromen in de kast gezet moeten worden

Een hypotheek op maat vereist ook een aanpak, gericht op jouw situatie. We zijn er niet om alleen vinkjes te zetten in een dossier. We zijn er om jouw wensen te realiseren.

Dat doen we niet alleen door te kijken naar wat er wel kan. Maar ook door samen te werken met gerenommeerde banken. We sluiten partijen daarom uit, waarvan we kunnen verwachten dat ze zich over enkele jaren weer terugtrekken van de Nederlandse markt. Zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Zet ons aan het werk.

Hoeveel is straks genoeg?

Zodat je als je met pensioen bent, nog genoeg hebt om te blijven leven zoals jij wilt. Nu én later. Het is niet lastig om later goed te leven. Je moet alleen weten welk bedrag je daarvoor nodig hebt.

0

Veelgestelde vragen

We helpen werknemers van bedrijven die buiten Nederland werken en wonen en daar salaris ontvangen. Dit kan zowel binnen de EU zijn, in Zwitserland als verder weg zoals Singapore en Hongkong.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om het inkomen als ondernemer mee te nemen.

Ja. Voorwaarde is dat het inkomen goed aangetoond moet worden.

Ja. Meest gangbare buitenlandse valuta worden geaccepteerd. Zoals CHF, USD, Pound Sterling, HongKong Dollar, Dirham.

Ja, dat is mogelijk als je ingezetene bent van Nederland. Dus wel werken in het buitenland en daar salaris ontvangen, maar (officieel) in Nederland wonen.

Onze werkwijze

Via een telefonische intake bespreken we jullie wensen en krijgen we inzicht in jullie persoonlijke situatie. Eventueel kunnen er via een beveiligde verbinding documenten met basisinformatie gedeeld worden.

Daarna wordt, na overleg met een bankier, beoordeeld of de aanvraag kans van slagen heeft. Als de uitkomst positief is, wordt een Overeenkomst van Opdracht opgesteld en gaan wij aan de slag om een voorstel van een of meerdere banken te ontvangen.


Via telefoon of online houden we jullie van de voortgang op de hoogte en maken we afspraken over de te nemen stappen.

Altijd antwoord op je vragen

Omdat genieten van het leven begint met helderheid.
Henk Terlouw
Henk Terlouw

Vermogensfinancier| Erkend financieel adviseur