Skip to content

Hypotheek voor woning kind

Hypotheek voor woning (klein)kind

Een hypotheek om een woning voor je (klein)kinderen te kopen, zodat je zeker weet dat ze goed terechtkomen. Rekening houdend met de optimale combinatie van hypotheek, eigen geld, overwaarde en fiscaliteit. Wel het juiste huis, niet de zorgen.

Eindelijk uit huis of nu al op zichzelf. Als je (klein) kind op zichzelf gaat is dat toch een hele stap. Voor starters is het geen gemakkelijke markt. En nu er ook grote tekorten zijn aan studentenkamers is het fijn om te kunnen helpen. Maar dan wil je wel weten waar je aan toe bent, zodat je als je een ander helpt, niet zelf voor nare verrassingen komt te staan.

Een huis kopen waar de kinderen in gaan wonen. Dat is wat er kan met de hypotheek voor woning (klein)kind. Maar hoe werkt het? Zijn er verschillen tussen eengezinswoning en een appartement? Wat zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen? En hoe zit het met de belasting? Vragen waar je antwoord op wilt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis voor mijn kind?

  • Gaat je kind op kamers in de woning die je hebt gekocht dan is het goed om te controleren of het huis wel als studentenwoning gebruikt mag worden.
  • Houd er rekening mee dat rente alleen aftrekbaar is als je de woning zelf bewoont.
  • Koop je een appartement voor je kind en jullie hebben afgesproken dat er iedere maand huur wordt betaald? Kijk of in de splitsingsakte is opgenomen dat verhuur is toegestaan of dat de Vereniging van Eigenaren verhuur toestemming moet geven.
  • Afhankelijk van de persoonlijke situatie kunnen er andere regels gelden wat betreft looptijd.

Financiering voor de lange termijn

Als je een huis koopt voor je (klein)kind is het belangrijk dat er niet alleen wordt gekeken naar de laagste lasten en de hoogste bevoorschotting. Maar vooral hoe de financiering pas in het grote geheel. Zodat het niets blokkeert maar juist ervoor zorgt dat doorgroei mogelijk is. En ook de lange termijn doelstellingen worden gehaald.

Hier past geen eenheidsworst advies bij. Geen pakketten. Maar altijd zorgvuldig maatwerk die bij jouw persoonlijke situatie past.

Financiering die past bij jouw persoonlijke situatie

In 5 stappen naar financiering

1.

Intake

2.

Vooroverleg met bankier

3.

Stukken verzamelen

4.

Financierings aanvraag

5.

Beoordeling bank

Onze beloftes
We helpen je het leven te krijgen dat jij voor ogen hebt.
Onze beloftes
We regelen het snel en zorgvuldig.
Onze beloftes
We ondersteunen ondernemers met een BV. Zakelijk en privé.
Onze beloftes
Je weet bij ons precies waar je aan toe bent. We doen niet aan ingewikkeld.
Onze beloftes
Altijd een oplossing op maat. Omdat niemand standaard is.

Over ons

Maak gebruik van 20+ jaar ervaring

Naast dat we al ruim 20 jaar mensen adviseren op het gebied van hypotheken, hebben we ook persoonlijk ervaring met het financieren van panden. We weten wat erbij komt kijken als je situatie niet standaard is. Bij welke partijen je aan kan kloppen en welke niet.

Een hypotheek op maat vereist ook een aanpak, gericht op jouw situatie. We zijn er niet om alleen vinkjes te zetten in een dossier. We zijn er om jouw wensen te realiseren.

Dat doen we niet alleen door te kijken naar wat er wel kan. Maar ook door samen te werken met gerenommeerde banken. We sluiten partijen waarvan we kunnen verwachten dat ze zich over enkele jaren weer terugtrekken van de Nederlandse markt, daarom uit. Zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Zet ons aan het werk zodat jouw (klein)kind heerlijk kan wonen.

Hoeveel is straks genoeg?

Zodat je als je met pensioen bent, nog genoeg hebt om te blijven leven zoals jij wilt. Nu én later. Het is niet lastig om later goed te leven. Je moet alleen weten welk bedrag je daarvoor nodig hebt.

0
En die betrokkenheid, de oprechte interesse in elkaar als mens, loopt als een rode draad door hun organisatie heen.
Yashin Ali
There are many
En die betrokkenheid, de oprechte interesse in elkaar als mens, loopt als een rode draad door hun organisatie heen.
Yashin Ali
There are many
En die betrokkenheid, de oprechte interesse in elkaar als mens, loopt als een rode draad door hun organisatie heen.
Yashin Ali
There are many

Veelgestelde vragen

Tot maximaal 85% van de waarde van de woning kan geleend worden.

Op basis van het inkomen van de ouders. Het betreft een Box 3 lening die naast de bestaande hypotheek van de eigen woning moet lopen. Wel verminderd het vermogen in box 3 door de hypotheekschuld.

Nee. Een vastgoed hypotheek is bedoeld voor verhuur. En verhuur aan kinderen is niet toegestaan, bij vastgoedbanken. Huur door de kinderen betaald wordt daarom ook niet meegeteld in de aanvraag.

Nee, je staat niet garant maar koopt echt een huis voor je kind.

Wat is jullie werkwijze?

Via een telefonische intake bespreken we jullie wensen en krijgen we inzicht in jullie persoonlijke situatie. Eventueel kunnen er via een beveiligde verbinding documenten met basisinformatie gedeeld worden.

Daarna wordt, na overleg met een bankier, beoordeeld of de aanvraag kans van slagen heeft. Als de uitkomst positief is, wordt een Overeenkomst van Opdracht opgesteld en gaan wij aan de slag om een voorstel van een of meerdere banken te ontvangen.


Via telefoon of online houden we jullie van de voortgang op de hoogte en maken we afspraken over de te nemen stappen.

Altijd antwoord op je vragen

Omdat genieten van het leven begint met helderheid.
Henk Terlouw
Henk Terlouw

Vermogensfinancier| Erkend financieel adviseur