Skip to content

Hypotheek voor zakelijke panden

Een hypotheek om een bedrijfspand aan te kopen voor verhuur of eigen gebruik. Of een groot project met studio’s, kamers of units. Studenten, zorg, werkers. Hiervoor zoek je een adviseur die jouw plannen begrijpt. De Looff & Partners denkt strategisch mee en zorgt dat de financiering past, niet alleen in het grotere geheel van de onderneming maar ook bij jouw persoonlijke doelen.

Voor ondernemers met een goedlopend bedrijf die uit hun pand zijn gegroeid of ervaren beleggers die hun werkkapitaal in vastgoed willen steken zodat er doorlopende inkomsten zijn. En die antwoord willen hebben op de vraag: waar moet ik zijn om mijn plannen te verwezenlijken?

Niet bij de bank waar je normaliter zaken mee doet. Zij financieren vaak niet of te weinig.

Dat betekent niet dat het plan van de baan is.

Bedrijfspand kopen, verbouwen of herfinancieren.
Wat ga jij doen met je hypotheek?

Jij weet dat het kopen of uitbouwen van een zakelijk pand een slimme manier is om stabiliteit te creëren en je vermogen te vergroten. Daarnaast kan een slimme aankoop ook fiscaal voordeel opleveren.

Maar informatie is maar mondjesmaat te vinden. Zoals welke financieringsvormen er allemaal zijn. En welke vormen bieden beste voorwaarden voor jou?

Welke mogelijkheden zijn er om zakelijke panden te financieren?

 • Bancaire financiering
  Bij de bank lenen wordt steeds moeilijker. De voorwaarden worden steeds strenger waardoor in aanmerking komen voor een financiering vaak niet tot de mogelijkheden behoort. Kom je wel in aanmerking dan is het maximaal leenbedrag vaak te laag.
 • Microfinanciering
  Deze niet-bancaire instellingen
  hanteren een maximum van €250.000. Deze kleine financiers zijn zeer flexibel al staat daar tegenover wel hogere rentelasten.
 • Crowdfunding
  Maximaal leenbedrag is 2.500.000 met een looptijd van maximaal 10 jaar. De rente is fors, zo’n 6,5% – 7%. Daarnaast rekenen crowdfundingplatformen een bemiddelingsfee van ongeveer 0,5% van de leensom per jaar.
 • Institutionele beleggers
  Pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen moeten vanwege hun aard grote sommen geld beleggen maar willen hierbij beperkt risico lopen. Voor deze groep is daarom zakelijk vastgoed een interessante investering.
 • Kleine fondsen en maatschappijen
  Flexibel in aan wie ze lenen omdat ze niet aan de eisen en richtlijnen van de Europese Unie en Autoriteit Financiële Markten hoeven te voldoen.

   

 • Vermogende particulieren
  Omdat een financiering meer zekerheid biedt dan de beurs zijn veel vermogende particulieren bereid om een bedrijfspand te financieren tegen 4-6% rente.De Looff & Partners heeft een zakelijk netwerk dat voorziet in al deze mogelijkheden.

500+ klanten gingen je voor

We snappen dat je geen weken of maanden de tijd hebt als je een kans ziet. Een partij die buiten de kaders op strategisch niveau meedenkt is dan wel zo fijn. Want financiering hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door onze jarenlange ervaring weten we wanneer we door moeten vragen, welke informatie we nodig hebben en bij wie we moeten zijn om jouw plannen te verwezenlijken. Zodat jij snel duidelijkheid hebt.

Zakelijke financiering zonder gedoe

In 5 stappen naar financiering

1.

Intake

2.

Vooroverleg met bankier

3.

Stukken verzamelen

4.

Financierings aanvraag

5.

Beoordeling bank

Onze beloftes
We helpen je het leven te krijgen dat jij voor ogen hebt.
Onze beloftes
We regelen het snel en zorgvuldig.
Onze beloftes
We ondersteunen ondernemers met een BV. Zakelijk en privé.
Onze beloftes
Je weet bij ons precies waar je aan toe bent. We doen niet aan ingewikkeld.
Onze beloftes
Altijd een oplossing op maat. Omdat niemand standaard is.

Over ons

Maak gebruik van 20+ jaar ervaring

Naast dat we al ruim 20 jaar mensen adviseren op het gebied van hypotheken, hebben we persoonlijk ervaring met het financieren van panden. We weten wat erbij komt kijken als je situatie niet standaard is. Bij welke partijen je aan kan kloppen en welke niet.

Een financiering op maat vereist een zorgvuldige aanpak, gericht op jouw situatie. We zijn er niet om alleen vinkjes te zetten in een dossier. We zijn er om jouw wensen te realiseren.

Doordat we de juiste contacten hebben, zorgen we ervoor dat het opbouwen van een vastgoedportefeuille in Nederland mogelijk is. Daarbij hanteren we een speciale werkwijze die ervoor zorgt dat je snel duidelijkheid krijgt.

Dat doen we niet alleen door te kijken naar wat er wel kan. Maar ook door samen te werken met gerenommeerde partijen waardoor jij niet voor verrassingen komt te staan.

Zet ons aan het werk.

Hoeveel is straks genoeg?

Zodat je als je met pensioen bent, nog genoeg hebt om te blijven leven zoals jij wilt. Nu én later. Het is niet lastig om later goed te leven. Je moet alleen weten welk bedrag je daarvoor nodig hebt.

0

Veelgestelde vragen

Voor meer ervaren beleggers met enig werkkapitaal of ondernemers met een groeiend bedrijf die eigen pand willen kopen voor hun bedrijf en deels verhuren.

Ja, dat is mogelijk. Afhankelijk van de situatie kan van 60 tot 100% worden gefinancierd.

Ja, dit is mogelijk. Afhankelijk van locatie en voorzieningen.

Ja, dit is mogelijk. Dit is afhankelijk van de locatie en certificering.

Short stay is verhuur van studio’s en appartementen voor periodes van 3 tot 12 maanden. Vaak zonder contract. De meeste banken willen lange huurcontracten. Maar het is toch mogelijk!

Wat is jullie werkwijze?

Wat zijn je wensen en wat is je persoonlijke situatie? Dat krijgen we duidelijk tijdens een telefonische intake.

Mocht het nodig zijn, dan kan je via een beveiligde verbinding documenten met basisinformatie met ons delen. Daarna wordt door ons, na eventueel overleg met een bankier, gekeken of de aanvraag kans van slagen heeft.

Indien positief, dan wordt een ‘Overeenkomst van Opdracht’ opgesteld en gaan we aan de slag om een voorstel van een of meerdere banken te ontvangen. We hebben daar dan exclusiviteit in.

Alleen wij werken voor jou.

Altijd antwoord op je vragen

Omdat genieten van het leven begint met helderheid.
Henk Terlouw
Henk Terlouw

Vermogensfinancier| Erkend financieel adviseur