Skip to content

Hypotheek verhuur vastgoed terwijl je in het buitenland woont

Hypotheek voor verhuur van woningen en appartementen voor eigenaren die buiten Nederland wonen en werken. En middels vastgoed hun vermogen willen uitbouwen. Daarvoor is een financiering nodig die past bij jouw situatie, rekening houdend met de lange termijn.

Investeren in het thuisland omdat je weet dat je uiteindelijk terug zal keren. Dan is vastgoed een slimme keuze omdat stenen hun waarde behouden. Een goede uitkomst is om deze panden tijdens je verblijf in het buitenland te verhuren.

Een hypotheek voor een pand dat je wil verhuren, terwijl je zelf in het buitenland woont. Waar moet je rekening mee houden?

  • Je kan niet meer dan 75% van de marktwaarde in verhuurde staat lenen. Deze marktwaarde wordt door een onafhankelijke taxateur bepaald.
  • Rente tarieven mogelijk vanaf reguliere woonhuis hypotheek tarieven.
  • Bij de berekening van de hypotheek wordt vooral gekeken naar de huurstroom ten opzichte van de rente en aflossing. Deze verhouding wordt debt service coverage ratio (DSCR) genoemd en moet minimaal 1,25 tot 1,5 zijn.
  • Per verstrekker gelden andere voorwaarden.

Maar een financiering krijgen is lastig. Naast dat er niet veel aanbieders zijn, is er mondjesmaat informatie te vinden die uitleg geeft over hoe te handelen in jouw specifieke situatie. En als werknemer buiten de EU heb je ook nog eens te maken met een ondoordringbaar web van regels en voorwaarden.

Duidelijkheid, zonder maandenlang traject

Dat betekent niet, dat jouw plan niet mogelijk is. Wel dat je iemand nodig hebt die de juiste vragen stelt. Weet waar je moet zijn. En de juiste contacten heeft, die ervoor zorgen dat het opbouwen van een vastgoedportefeuille in Nederland mogelijk is. De Looff & Partners voorziet in die behoefte. Daarbij hanteren we een speciale werkwijze die ervoor zorgt dat je snel duidelijkheid krijgt.

Geen eenheidsworst

Waarbij we niet vergeten dat de financiering moet passen in het grote geheel, zodat doorgroei mogelijk is. De lange termijn doelstellingen ook worden gehaald. Daar past geen eenheidsworst advies bij. Maar zorgvuldig maatwerk met een financiering die bij de persoonlijke situatie past.

500+ klanten gingen je voor

We snappen dat je geen weken of maanden de tijd hebt als je een kans ziet. Een partij die buiten de kaders op strategisch niveau meedenkt is dan wel zo fijn. Want financiering hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door onze jarenlange ervaring weten we wanneer we door moeten vragen, welke informatie we nodig hebben en bij wie we moeten zijn om jouw plannen te verwezenlijken. Zodat jij snel duidelijkheid hebt.

Zorgvuldig maatwerk voor een financiering op lange termijn

In 5 stappen naar financiering

1.

Intake

2.

Vooroverleg met bankier

3.

Stukken verzamelen

4.

Financierings aanvraag

5.

Beoordeling bank

Onze beloftes
We helpen je het leven te krijgen dat jij voor ogen hebt.
Onze beloftes
We regelen het snel en zorgvuldig.
Onze beloftes
We ondersteunen ondernemers met een BV. Zakelijk en privé.
Onze beloftes
Je weet bij ons precies waar je aan toe bent. We doen niet aan ingewikkeld.
Onze beloftes
Altijd een oplossing op maat. Omdat niemand standaard is.

Over ons

Maak gebruik van 20+ jaar ervaring

We adviseren al ruim 20 jaar op het gebied van financieringen. Omdat we zelf ondernemer zijn, weten we wat erbij komt kijken als je situatie niet standaard is. Bij welke partijen je aan kan kloppen en welke niet. En hebben we de juiste contacten om jouw droom mogelijk te maken.

Een financiering op maat vereist ook een zorgvuldige aanpak, gericht op jouw situatie. We zijn er niet om alleen vinkjes te zetten in een dossier. We zijn er om jouw wensen te realiseren. Waarbij we een speciale werkwijze hanteren die ervoor zorgt dat je snel duidelijkheid krijgt.

Dat doen we niet alleen door te kijken naar wat er wel kan. Maar ook door samen te werken met gerenommeerde partijen waardoor jij niet voor verrassingen komt te staan.

Zet ons aan het werk.

Hoeveel is straks genoeg?

Zodat je als je met pensioen bent, nog genoeg hebt om te blijven leven zoals jij wilt. Nu én later. Het is niet lastig om later goed te leven. Je moet alleen weten welk bedrag je daarvoor nodig hebt.

0
En die betrokkenheid, de oprechte interesse in elkaar als mens, loopt als een rode draad door hun organisatie heen.
Yashin Ali
There are many
En die betrokkenheid, de oprechte interesse in elkaar als mens, loopt als een rode draad door hun organisatie heen.
Yashin Ali
There are many
En die betrokkenheid, de oprechte interesse in elkaar als mens, loopt als een rode draad door hun organisatie heen.
Yashin Ali
There are many

Veelgestelde vragen

Deze hypotheek is bestemd voor vastgoedbeleggers die wonen in het buitenland en een appartement of woonhuis willen kopen voor de verhuur in Nederland.

Je kunt tot maximaal 75% van de waarde in verhuurde staat lenen.

Onder voorwaarden kunnen we rentes aanbieden die gelijk zijn aan woonhuis hypotheken.

Ja. Indien je in Zwitserland of de EU woont is het gemakkelijker. Daarbuiten zijn ook mogelijkheden, maar dat is maatwerk. Landen die op de risicolijst staan zijn helaas uitgezonderd.

Omdat de huurstroom in euro is, heb je geen/minder valutarisico.

Als je in Nederland een eigen huis bezit en dat verhuurd, heb je vermogen in Nederland .Hier wordt Nederlandse belasting over geheven in box 3.

Wat is jullie werkwijze?

Wat zijn je wensen en wat is je persoonlijke situatie? Dat krijgen we duidelijk tijdens een
telefonische intake. Mocht het nodig zijn, dan kan je via een beveiligde verbinding
documenten met basisinformatie met ons delen.

Daarna wordt door ons, na eventueel
overleg met een bankier, gekeken of de aanvraag kans van slagen heeft.

Indien positief, dan wordt een ‘Overeenkomst van Opdracht’ opgesteld en gaan we aan de
slag om een voorstel van een of meerdere banken te ontvangen.

Altijd antwoord op je vragen

Omdat genieten van het leven begint met helderheid.
Henk Terlouw
Henk Terlouw

Vermogensfinancier| Erkend financieel adviseur